ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС изразиха намерение до няколко дни да бъде изработен общ

...
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС изразиха намерение до няколко дни да бъде изработен общ
Коментари Харесай

Евроатлантическото мнозинство внася до дни общ проект за промяна на Конституцията

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи изразиха намерение до няколко дни да бъде изработен общ законопроект за изменение и допълнение на Конституцията, който да бъде импортиран, с цел да може да започва процедурата. Това съобщи пред публицисти ръководителят на конституционна комисия Радомир Чолаков след днешното съвещание, на което бяха разисквани предлаганите промени в Основния закон на страната. 

" Проектът ще бъде импортиран до края на тази седмица или началото на идната. След това през септември ще стартира разискването на препоръчаните промени, като този развой ще продължи сред един и три месеца. Има по какъв начин да стане до края на годината. Ще се постараем общият законопроект, който ще бъде импортиран, да бъде оптимално консенсусен, само че имаме разлики в детайлите с сътрудниците от ПП-ДБ ", сподели Чолаков и даде за образец измененията, свързани със служебното държавно управление и колегиите на Висшия правосъден съвет. 

По думите на Чолаков, съвместният план за смяна в Основния закон ще бъде платформа за по-нататъшните диспути, които би трябвало да стартират след края на лятната почивка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР